Romaaneja

 

Ennen luin dekkareita ja kaikkea jännää. Nykyään olen lukenut kaikkea imelää ja ei niin imelää, mutta ei missään nimessä jännitystä... Sille olen tullut allergiseksi. Haluan lukea viihdyttävää ja onnellista lukemistoa. =) Olen näitä imeliä sanoja lukenut ennenkin, mutta tätä kirjapäiväkirjaa olen pitänyt kotisivuillani vuodesta 2003 lähtien. Joitain takaumia olen tänne kirjannut, mutta pääasiassa tuosta ajankohdasta lähtien. Joidenkin kirjojen/kirjailijoiden kohdalle olen etsinyt muutaman linkin. Linkit johtavat ulkopuolisille sivuille ja avautuvat omina ikkunoinaan.

¤

Kivelä, Anneli:

                      Kotiin Katajamäelle, 2007

            Onnenkauppaa Katajamäellä, 2007

            Uusia tuulia Katajamäellä, 2008

             Katajamäellä kuohuu, 2009

- Katajamäki –sarjan kirjat ovat itsenäisiä. Mukavaa kesä luettavaa, kevyttä. Tyyliltään sarja on Enni Mustosta ja Tuija Lehtistä tapailevaa. Ei herätä minussa suuria tunteita, mutta on kovin kysyttyä luettavaa.

¤

Latvala, Taina: Arvostelukappale, 2007

-Jälleen esikoisteos. Kirjailija on 1982 syntynyt kirjallisuuden opiskelija ja toimittaja. Kirja on novellikokoelma jonka kertomukset nivoutuvat toisiinsa. Kirja nappasi otteeseensa, vaikka punainen lanka poukkoili lehdillä ja kirjaimilla niin että välillä piti pysähtyä miettimään. ;) Sehän ei ole koskaan huonompi juttu, että kirja saa miettimään.

¤

Autere, Terttu: Kirjepostia, 2008

- Kirjailijan esikoisteos. Autere on toiminut historian ja äidinkielen opettajana. Rakastuin suorastaan tähän kirjaan. Se oli pieni (177s), tiivis ja värikäs kertomus, joka tuntui niin todelliselta ja koskettavalta. Tarina oli historiallinen ja se kuvasi naisten ja miesten välisiä suhteita 1900-1930 -luvun Suomessa. Suosittelen mitä lämpimämmin historiallisista kirjoista pitävälle. Toivottavasti näitä tulee lisää.

¤ 

Agnello Hornby, Simonetta: Mantelinpoimija, 2006

- Pitkästä aikaan taas tartuin aikuisten kirjaan. Tämä oli kertomus perheestä Italiassa 1960-luvulla. Nimet olivatkin aika hankalia. =) Oikein mielenkiintoinen kirja. Harry Potteria luin rinnan tämän kanssa ja kumpainenkin kirja jaksoi pitää otteessaan. Mantelijan poimijassa ärsytti vain se, että loppupuolella päähenkilö kuuntelee Aidaa ja sen tekstiä ei ollut suomennettu vaan ne olivat Italiaksi. En ole perehtynyt kyseiseen oopperaan, enkä usko, että kaikki tietävät sen sanat suomeksi. Minulle jäi sellainen tunne, että ne olisi pitänyt ymmärtää juonen kannalta. En kyllä aio niitä kaivella suomeksi esille, mutta kaivelemaan asia jäi vähän... Jostain syystä koin samanlaista magiaa kuin lukiessani "Sadanvuoden yksinäisyyttä", vaikka tarinoissa ei ollut muuta yhteistä kuin että se kertoi perheestä, suvusta.

 ¤

Tuure, Leila: Hattuntekijä, 2007

- Kertomus menneestä, vanhasta Suomesta. Kuvausta naisen asemasta ja käsityöläisistä. Mukiinmenevää luettavaa.

¤

Utrio, Kaari:  

                    

Saippuaprinsessa, 2004

-Aivan ihana periätärkertomus Jane Austenin tyyliin Suomalaisittain. =) Oli erittäin mukava lukukokemus.

 

Pappilan neidot, 1976

- Jälleen hauska "Austen" kertomus vanhaan Suomeen sijoitettuna. Ehkä hiukan "ronskinpaa" on välillä puhe/aatokset, mutta kertomuksessa on "Austenia".

¤ 

Ellilä, Kirsti:                       

 

              Miehen tuoksu, 2007

               Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin, 2005

- Hauskoja, kevyitä ja romanttisia kirjoja.

                              http://www.nuorisokirjailijat.fi/ellilakirsti.shtml

                     http://www.pori.fi/kirjasto/kirjailijat/ellila.htm

¤

Jacobs, Kate: Pieni lankakauppa, 2007

- Ei ihan vakuuttanut minua tämä kirja. Ehkä sen surullisen säikeen vuoksi joka siinä virtaa. Yritän välttää kirjoja jotka ovat surullisisa. Tämänkin  kirjan tapahtumien voisi kuvitella olevan tosi elämästä. Kun taas Harry Potterin synkkääkin synkemmät käänteet ovat selkeästi mielikuvituksen tuotetta. =) Pakenen siis todellisuutta. =D

        Kirjaan liittyviä linkkejä netissä mm. nämä:

                  www.walkeranddaughter.com

            www.katejacobsbooks.com

            www.fridaynightknittingclub.com

      Elokuvakin on tekeillä.... www.imdb.com/title/tt0840327/

¤

Kivi, Rosetta: Pomo on pahin, 2007

- Rosetta kertoo blogissaan työympäristöstään ja ennen kaikkea hullusta pomostaan. Kirja oli viihdyttävä.

        Rosettan Blogi: www.rosettakivi.com

¤ 

Oranen, Raija: Hehku, 2006

- Olen aikaisemminkin lukenut Orasen kirjoittamia kirjoja. Ne ovat viihteellisiä ja niitä on helppo lukea. Hieman tarinoissa ärsyttää toisto ja ruokailutilanteiden pikkutarkka kuvaus.

 ¤

Mustonen, Enni: 

                              Sarja - Järjen ja Tunteen tarinoita:

 

Nimettömät, 2004

Mustasukkaiset, 2005

Lipunkantajat, 2006

Sidotut, 2007

Parittomat, 2008

- Enni Mustosella on mukava tyyli kirjoittaa kirjoja rentouttavaan lukemiseen. Tämä Nimettömät kuuluu sajaan Järjen ja Tunteen tarinoita. Mukavaa ajankuvaa vanhasta Suomesta. Pitää lukea kaksi muutakin jotka sarjaan kuuluvat. Mustasukkaiset nyt luettu ja "lukuelämys" jatkuu... Kuuntelin kasettikirjana. ;) Viimeisen osan luin, kun en malttanut odottaa äänikirjaa. Niin kovasti halusin tietää kuinka tarina jatkuu. =) Päättyyköhän tämä tarina Parittomiin? On aika kurja loppu ja välistä jäi aika monta kirjaa mielestäni kirjoittamatta. Parittomat hyppäsi nykypäivään ja sarjan vihätys oli juuri menneessä.

¤

Christie, Agatha: Idän pikajunan arvoitus, 1934

                                               Kirjasta wikipediassa

Kirjailijasta wikipediassa

- Piti etsiä käsiin tälläinen vanha klassikko. Luin Christietä yläasteikäisenä ja pidin silloin siitä paljon. Luettuani ”Agatha Christie katoaa kirjan” heräsi minussa taas into lukea hänen kirjojaan. Aikaa vain ei tunnu löytyvän... Nytkin kuuntelin kirjan kasettikirjana ja samalla pistelin ristipistoja. Se on nautinnollista. =)

¤

Giffin, Emily: Rakkaus lainassa, 2007

-Mitä sanoisin... Kirja ei tehnyt suurtakaan vaikutusta, näitä on niin paljon siis tarinoita rakkaudesta. Niin ja ennen kaikkea tämän kirjan tyylisiä. Tätä lukiessa on vain hyvä heittää aivot nurkkaan ja viihtyä minkä voi. =) Lukisin kuitenkin uudestaankin jos kohdalle sattuisi. Rakkaus on mielenkiintoinen asia. ;)

 ¤

Setterfield, Diane: Kolmastoista kertomus, 2007

-Toinen pitkällinen projektini. Kannen päälys herätti mielenkiintoni ja se että kirjan päähenkilö työskentelee/asuu antikvariaatissa. Tapahtumat myös sijoittuvat mieltäni kiehtovaan maahan Englantiin. Tarina itsessään tuntui hirmu synkältä ja vaikka siinä oli yhdistäviä elementtejä Kotiopettajattaren romaaniin ja Humisevaan harjuun niin silti... Huikea suitsutus tästäkirjasta tuntuu liioittelulta tai ehkä juutuin vain siihen synkkyyteen enkä päässyt sen yli. Jollain tasolla kirja tuntui vanhan toistolta. Silti kirja oli melkoinen lukukokemus jota en jättäisi väliin. =)

 ¤

Austen, Jane: Uskollinen ystävänne : kootut kertomukset, 2007

-Pitkän aikavälin projektina sain tämän luettua. Loppu meni jopa ahmien. =) Aivan mahtava kirja. Pidän Austenin tyylistä, vaikka joskus on hiukka vaikea ymmärtää henkilöiden maailmoja. Mutta ehkä se oli tälläistä silloin joskus. Tämän kirjan kertomukset kuvastavat hyvin muutamia elokuvia, joita on tehty Austenin romaaneista. Käsittämättömiä naisia. ;)

¤

Schatz, Roman: Rakasta minut, 2006

-Hitaasti, mutta varmasti sain tämänkin luettua. Aika räävitöntä tekstiä ja en nyt yhtään ihmettele vanhemman naisasiakkaan reaktiota tämän kirjan luettuaan. Tuo inho sai minut kiinnostumaan kirjast niin, että lainasin sen. Hyvin kirjoitettu kirja, mutta missä tässä ja onko tässä totuutta? Melkoista höpötystä seksistä...

 ¤

Hanff, Helen: Rakas vanha kirja, 1982

-Aivan ihana pieni kirja todellisesta elämästä. Kirjeromaani jossa eletään 1950- luvulta 1960 -luvulle. Kirjeet kulkevat Ameriikan ja Englannin väliä, niissä käyvät keskutelua asiakas ja vanhojenkirjojen myyjä. Mahtavaa ajankuvaa.

¤ 

Bergroth, Aina: Ah autuutta, 2007

-Tämä kirja ei oikein avautunut minulle. Mieletöntä ajatuksen virtaa, ehkä olen "tavallisen" tekstin ystävä ja ymmärtäjä. ;) Kenties kirja olisi luettava toistamiseen, jotta se avautuisi...

 ¤

Dunn, Sarah: Suuri rakkaus, 2005

- Ihan hupaisaa luettavaa jos osaa lukea suodattamalla eikä ala samallalailla analysoimaan omaa parisuhdettaan kuin kirjan päähenkilö. Meinasi käydä niin. Ehkä tulevaisuudessa vähemmän tämän sorttista luettavaa minulle. ;)

¤

Vaarnamo, Ulla: Jäniskuu, 2007

- Mukaansa tempaavaa novellinomasita kerrontaa kolmekymppisen eronneen naisen elämästä. Ei ollenkaan makeilevaa romanttista hömppää. Ehkä vähän tumma sävyistä minun makuuni. Pidän kepeästä luettavasta. Mutta tämä on hyvä.

¤

Mazetti, Katarina:

 

                Parfyymiä peräkamarissa, 2001

                Kaiken se kestää, 2006

                   Tarzanin tunteet, 2004

-Innostuin lukemaan ”Parfyymia peräkammarissa” ja ”Kaiken se kestää”, kun olin katsonut elokuvan ”Naapurihaudan kaveri”. Elokuva pohjautuu kirjaan ”Parfyymiä peräkamarissa” teokseen. Teos ”Kaiken se kestää” taas kertoo mitä sitten tapahtui. Kirjat kertovat Bennystä ja Desiréestä. Ensimmäisessä osassa ärsytti Desiréen asenne maalaisiin ja toisessa osassa ärsytti Bennyn asenne äitien ja naisten töihin... Hauskaa ja viihteellistä luettavaa kuitenkin ja romanttista tietysti. Elokuva oli kuitenkin imelämpi eikä ihan seurannut kirjan tapahtumia. ”Tartzanin tunteet” on hauska tarina yksinhuoltaja äidistä... No ei sisällöllisesti mitenkään rento ja huippu hupaisa. Vaikeita asioita mukaansatempaavasti kerrottuna. Mazetti on kirjoittanut ainakin yhden jännärin, joka jää minulta hyllyyn, ja muutaman nuorten kirjan.

                Katarina Mazetti kustantajan kertomana

¤

Lehtinen, Tuija (Wikipedia tietoutta kirjailijasta)

Suklaapolkuja, 2008

Franseska, 2007

Mies taskussa, 2007

Ruutukuningatar, 2006

Särkyneiden sydänten hotelli, 2002

Tähtilinna, 2001

Lumiruusu, 2000

Mallitoimisto Pandora, 1999

Nukkemorsian, 1998

Samppanjataivas, 1997

Maria, 1996

Ruusunnuppu, 1994

Viiden tähden tuhkimo, 1993

Mies vailla sydäntä, 1988

Kulkurilinnut, 1987

Taimitarhan lapset, 1986

Rosan talo, 1984

 

- En ole siis lukenut aivan kaikkija Lehtisen kirjoja, mutta ehkä joskus. Aina ei jaksa lukea tätä harmitonta hömppää, mutta joskus sitä suorastaan kaipaa. Lehtisen kirjoista ehdoton suosikkini on "Rosan talo". Siinä on jännitystä ja romantiikkaa ja se pitää otteessaan viimeiselle sivulle asti. "Mies taskussa" oli taattua Lehtistä, romanttisen rentiouttava lukukokemus. =) "Franseska" kirja oli viihdyttävää lukemista ja uskoisin, että jatkoa seuraa ja sekin on sitten luettava. ;) Lehtinen on kirjoittanut myös paljon nuorten kirjoja. Niiden pariin pitäisi päästä piakkoin. ;) ”Suklaapolkuja” oli taatua Lehtistä. Loppuratkaisussa oli kiva jippo, ainakin minun mielestäni se oli parempi kuin se oletettu ratkaisu. ;)

¤

 Harris, Joanne: (Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi)

     Kesäviini, 2001

- Erittäin hyvin kirjoitettu tarina. Lämminhenkinen ja mukaansa tempaava.

¤

Sinervo, Helena: Runoilijan talossa, 2004

- Pidin tästä kirjasta sen omituisessa ahdistavuudessaankin. Hyvin kirjoitettu Finlandia palkittu kirja.

                Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤ 

Chevalier, Tracy: (Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi)

                     Neito ja yksisarvinen, 2004

            Tyttö ja helmikorvakorut, 2000

- Neito ja yksisarvinen oli mukaansa tempaava historiallinen rakkausromaani 1400 -luvun käsityöläisistä. Pidin tästä kovasti. Tyttö ja helmikorvakoru kertoi palvelustytöstä ja hänen taiteilija isännästään ja tämän perheestä. Tästä on myös tehty elokuva. Pidin myös tästä sekä kirjana että elokuvana.

¤

Onkeli, Kreetta: Beige –eroottinen kesä Helsingissä : pienoisromaani, 2005

- Jälleen kirja joka sattui käsiini etsiessäni kirjastonhoitajia romaani henkilöinä. Pieni kirja... Eirttäin kummallinen ja ahdistava. Luin, mutta en erityisemmin pitänyt.

                                Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Fowler, Karen Joy: Jane Austen -lukupiiri, 2005

- Hauska kirja erilaisista naisista, jotka lukevat Jane Austenin teoksia ja puhuvat niistä. Joukkoon mahtuu yksi mieskin ja elämäähän on lukupiirin ulkopuolellakin

                                Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi

¤

 

Jewell, Lisa:

        Se ainoa oikea, 2006

        Oikeanlaista kemiaa, 2004

        Hyvät bileet, 2003

- Ihana nykypäivään sijoittuvaa romantiikkaa. Pidän tämän kijrailijan tavasta kirjoittaa, luettavaa tekstiä.

                              Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi

¤

Saisio, Pirkko: Punainen erokirja, 2003

- Ei kirja minun makuuni. Jotenkin en vain päässyt jyvälle juonesta ja muutenkin aihe tuntui etäiseltä.

                        Wikipwdia tietoutta kirjailijasta

¤

Hotakainen, Kari: Juoksuhaudantie, 2002

-Kirjana sekä elokuvana ajatuksia herättävä teos. Pidin suuresti molemmista, ehkä kirjasta enemmän.

                        Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Sinisalo, Johanna: Ennen päivänlaskua ei voi, 2000

- Kirja vangitsi lukemaan. Shdistava ja synkkä. En lukisi tälläistä vapaa ehtoisesti, mutta nyt se kuului opiskeluuni tuolloin.

                        Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

 Holappa, Pentti: Ystävän muotokuva, 1998

- Menee samaan kategoriaan kuin Sinisalon kirja. En pitänyt sitten ollenkaan.

                        Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Tuuri, Antti: Lakeuden kutsu, 1997

- Tämäkin oli sitä koulun velvoittamaa, mutta tästä minä pidin ja pitäähän sitä kotimaistakin lukea jotta tietää. Päätaloa minun vielä pitäisi lukaista tässä joskus...

                        Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Rane, Irja: Naurava neitsyt, 1996

- Edelleen tätä Finlandia palkittua proosaa. Aika vaikea oli luettavaksi, mutta pidin kovasti tästä historiallisia takaumia tarjoavasta kirjasta.

                        Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Jalonen, Olli: Isäksi ja tyttäreksi, 1990

- Jälleen tätä Finlandia palkittua synkän ahdistavaa lukemistoa. Luin ja tunnustan ymmärtämättömyyteni.

                        Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

García Márquez, Gabriel: Sadan vuoden yksinäisyys, 1971

- Jälleen koulun tuomaa pakko lukemistoa. Tämä oli mielenkiintoinen kirja. Siinä sai todella miettiä, että pysyi sukulaisuussuhteissa kärryllä. Tästä siis pidin.

                     Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Hemingway, Ernest: Kenelle kellot soivat, 1944

- Mielenkiintoinen ja ajastaan kertova kirja. Jäähyväiset aseille oli suunnilleen samanlaatuinen innostunut lukukokemus.

Wikipedia tietoutta kirjailijasta

¤

Ahern, Cecelia: P.S. Rakastan sinua, 2005

- Ihana kirja rakkaudesta. Puolison kuolema aiheutti hiukan ahdistavia virtauksia, mutta kirja oli surullisuudessaan mukaansatempaava. Tältä kirjailijalta on tullut muitakin kirjoja, mutta niitä en ole vielä kerinnyt lukemaan... Aikomustenlistalla ne kyllä ovat.

                    Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi

¤

Howard, Linda: Vapaata riistaa, 2005

- Kirja sattui käsiini etsiessäni kirjoja, joissa puhutaan kirjastonhoitajista. Viihdyttävä lukupakettihan tämä oli ja ei niin tyypillinen kirjastonhoitaja oli pääosassa. Kirjassa oli paljon romantiikkaa ja jännitystäkin. Tämä kirjailija on kirjoittanut muitakin teoksia, mutta niitä en ole lukenut.

                   Wikipedia tietoutta kjirjailijasta englanniksi

¤

Green, Jane: Netti@deitti, 2000

- Harmittoman hauskaa ja romanttista luettavaa. Tämä kirjailija on kirjoittanut useampia romanttisen puoleisia kirjoja. En ole niitä lukenut.

Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi

¤

Mitchell, Margaret: Tuulen viemää, 1936 

- Suurin lukuelämykseni on ollut Margaret Mitchellin "Tuulen Viemää". Kokemus oli valtaisa. Margaret Mitchellin elämästä kertova "Paratiisisaarikin" oli mielenkiintoista luettavaa. Kaikki tietävät varmastikin suurinpiirtein, mistä Tuulen Viemää kertoo; Rakkaudesta, sodasta ja selviytymisestä. Suosittelen! Elokuvana Tuulen Viemää ei tehnyt niin voimakasta vaikutusta, mutta kannattaa sekin katsoa. Aikanaanhan elokuva on ollut suuri tapaus ja sen voi kyllä ymmärtää elokuvaa katsoessaan. Elokuvasta on väkisinkin jäänyt asioita pois ja monet asiat esitetään siellä erilailla. Kirja ei ole pelkästään rakkaustarina. Se ei ole edes sellainen rakkaustarina jollaisia haluan lukea. Jatko-osat olivat latteita ja tuntuivat aivan eri kirjailijan kirjoittamilta, ja sitähän ne osaksi olivatkin.

- Seuraavassa englanninkielisiä sivuja netistä joissa kerrotaan kirjailijasta.

Tietoa kirjailija Margaret Mitchellistä/ Englanniksi

Margaret Mitchell House

Margaret Mitchell

Wikipediassa kirjailijasta

¤ 

Pilcher, Rosamunde:

 

Simpukankerääjät, 1988

Syyskuu, 1991

Kaksosten merkeissä, 1992

Myrskyn aika, 1993

Aikainen kevät, 1994

Kesän ääniä, 1997

Talvipäivänseisaus, 2001

- Toinen suuresti ihailemani kirjailija on Rosamunde Pilcher ja erityisesti hänen teoksensa "Simpukankerääjät". Niin tässä kuin Tuulen viemää kirjassakin henkilögalleriat ja tapahtumat ovat vangitsevia. Nämä kirjat voi lukea uudelleen. Pilcherillä on useampiakin kirjoja, joista "Talvipäivänseisaus" on toinen mitä suloisin kirja. Nyt myös Pilcherin poika, Robin Pilcher on kirjoittanut kirjan "Yli kaipauksen meren" 2005 , joka on luettavien listalla... Jahka pääsen sinne asti. =)

                                Wikipedia tietoutta kirjailijasta englanniksi