Huomaan, että olen viimeaikoina lueskellut ohuvia kirjoja. ;) Kaikki paksut kirjat siirtyvät pilvenpiirtäjää muistuttavassa kirjapinossa alimaisiksi... No, perustuksen tulee olla hyvä. ;) On niin kamalan monta projektia ollut päällä, että alakaa tuntua ettei tiedä mihin tarttua ja mistä päästää irti.

Innostuin kuitenkin lukemaan vielä kaiken lisäksi nämä Finlandia junior ehdokkaiden kirjat. Paitsi ne kaksi paksuinta nuorten kirjaa, jotka ovat vielä tuolla odottamassa lukijaansa.

Lukenut olen nämä:

Applegren, Tove: Vesta-Linnea mieli mustana, 2008 (kuvakirja) -Hauskasti kuvitettu kertomus tytöstä ja sisarkateudesta.

Tiitinen, Esko-Pekka: Villapäät, 2008 (nuoret) -Sanavalmis ja yliaktiivinen nuorukainen päättää perustaa bändin kavereidensa kanssa. Hauskaa sanojen riimittelyä ja vakavaakin pohdintaa.

Kallioniemi, Tuula: Karoliina ja noidutut tossut, 2008 (lasten) -Ylivilkas tyttönen seikkailee esikoulussa.

Ruohonen, Laura: Yökyöpelit, 2008 (82.2 runoja) -Hauskoja runoja jotka ainakin minuun aikaseen ihmiseen iskevät. Olisi kiva tietää mitä lapset niistä aattelevat. =) Suosikkini kuvituksessa oli musta karvainen ja paljasmahainen pallero.

Tämä kuvastaa niin tämänhetkistä tilannetta: =)

Oikein nurin

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Oikein nurin

oikein nurin

vähän kudoin, paljon purin.

Oikein nurin

oikein nurin

pakkasilla sitten surin.

Ruohonen, Laura

 

Lukematta on kaksi kirjaa:

Lempinen, Marja-Leena: Punainen lumme, 2008 (nuoret)

Luther, Annika: Kirje maan ääriin, 2008 (nuoret)

Lapsiasiainvaltuutettu Maria Kaisa Aula valitsee voittajan 27. marraskuuta. Mielenkiintoista nähdä kenet hän palkitsee. Itse olen tähän mennessä pitänyt kovasti "Yökyöpelistä", mutta kaksihan on vielä lukematta. =) Joten enpä ala veikkailemaan kuka voittaa. Eihän voitto ole edes tärkeä.

Finlandia-palkinto ehdokkaat on myös julkaistu, mutta aika suurella todennäköisyydellä en niitä lue. Muutaman olen joka vuosi lukenut, mutta monesti olen vähän jäänyt kylmäksi niille. Koulussa pakkolukuna tuli muutama luettua ja oli se kyllä vaikeeta. ;) Näistä vuoden 2008 ehdokkasita Nevanlinnan Aarnen Marie minua on jo pitemmän aikaa kiinnostanut lukea. Kyseinen kirja on aika tavalla ollut menossa kirjastosta ja on siksi jäänyt lukematta. Mutta varmasti luen jahka saan sen käsiini. =)

D54F7F1FEB8C06DC30DFD7038E0EFB03.png