Onpas sitten ollut taas "pientä" kirjallisuutta. Nostalgia huumassa innostuin lukemaan Eila Pennasen kirjan "Me leijonat" ja lainaamaan vhs:n kirjastosta ja siinä kerrotaan Piilomaan pikku Aasin seikkailusta. Muistelen katsoneeni kyseisine sarjan telkkurista joskus pienenä plikkana. Meillä on ilmeisesti ollut silloin mustavalkoinen televisio, koska tämä lainaamani versio oli väreissä eikä tuntunut läheskään niin pelottavalta kuin silloin muinoin. Ja iän karttumisellahan tuskin on mitään tekemistä näiden asioiden kanssa. =D "Me leijonat" ja "Piilomaan pikku Aasin" on kuvittanut Maija Karma ja hänen kuvituksensa on jotenkin eläväisen kaunista. Kirjoina nämä kaksi ovat mustavalkoisia. Kiva, että näitä vanhoja kirjoja otetaan uusintapainoksena niin mekin vanhat pienet tytöt päästään lukemaan jotain kivaa ja erillaista. Toivottavasti nykypäivän lapsoset löytävät näistä kirjoista yhtälailla mieltä kiehtovia sanoja ja tarinoita. =)

Nykypäivän kirjailijoista täytyi lukea Kingi koiran tarinalle ilmestynyt jatko-osa "Kingi kalassa" ja kirjathan on kirjoittanut Eppu Nuotio. Kingi on ihana koira ja nämä kirjat ovat helppoa ja hauskaakin luettavaa juuri lukemaan oppineille.

Mitähän sitten luettaisiin? Se ei ole kyllä ollut viimeaikoina ongelma, lähinnä ongelman on muodostanut liian vähäinen aika. Olen toivottoman hidas kaikessa mitä teen. =) Mutta yritän mennä omalla vauhdilla, ettei tule liian suurta taakkaa. =)

D54F7F1FEB8C06DC30DFD7038E0EFB03.png