Voihan pojat. Tunteet nousivat aika pintaan lukiessani tätä kirjaa. Melkein kastelin koko kirjan. ;) Ehkä minulla on vain herkkä hetki...

En yleensä lue tälläisiä kirjoja. No, millaisia?! Siis sellaisia joissa on onneton loppu ja onnetonta vähän muuallakin. ;) Taipumukseni on lukea kirjasta lopusta pätkiä, jotta tiedän mihin olen aikaani uhraamassa. En halua lukea mitään onnetonta! En myöskään ole kissaihminen, pelkään niitä. Mutta rakastan kissoja ja koiria ja no, kaikkia eläimiä. Ja ennen kaikkiea, siellä missä puhutaan kirjastoista kiinnostukseni herää. Rakastan siis kaiken muun lisäksi kirjastoja. Lisäksi tämän kirjan kanessa on niin kaunis ja puhutteleva kissa, että kukapa ei siitä jo innostuisi tätä kirjaa lukemaan. =)

Kirja on siis Vicky Myronin ja Bret Witterin kirjoittama kirja kerran oikeasti eläneestä Kirjastokissasta nimeltä Dewey Readmore Books. Kirjastoammattilaisille nimi avautuu varmaan pian, ehkä muillekkin. Melvil Dewey on luonut yleistenkirjastojen kymmenluokitusjärjestelmän, jonka mukaan kirjat yleisten kirjastojen hyllyissä lepäävät.

Kirja on paljon muutakin kuin tarina kissasta joka löytyy eräänä erittäin kylmänä tammikuun päivänä vuonna 1988 kirjaston palautusluukusta melkein kuoliaaksi paleltuneena. Tarinan kertoo Deweyn löytänyt kirjastonhoitaja. Kaikki tämä tapahtuu Iowassa kaupungissa nimeltä Spencer. Kirja kertoo samalla kaupungin historian, tarinan kertojan elämäkerran ja kirjastojen merkityksen ihmisten elämässä.

Suosikki kohtani kirjassa on tämä, voi kumpa se olisikin niin helppoa.:

”Hyvän kirjaston ei tarvitse olla iso tai kaunis. Siellä ei tarvitse olla hienoimpia palveluja tai tehokkainta henkilökuntaa tai suurinta käyttäjämäärää. Hyvä kirjasto huolehtii. Se on kietoutunut yhteisön elämään tavalla, joka tekee siitä korvaamattoman. Hyvä kirjasto on kirjasto, jota tuskin huomataan, sillä se on siellä aina ja tarjoaa aina sen, mitä milloinkin tarvitaan”  s.133

Dewey Readmore Books - Linkki johtaa Spencerin yleisenkirjaston kotisivuilla olevalle Dewey -sivulle.

Kirjaa suosittelen kaikille eläinten, kirjastojen ja historian ystäville. Vicky Myron & Bret Witter : Kirjastokissa.

En tiedä mitä seuraavaksi lukisin... Kirjoja olisi kyllä pinossa odottamassa lukuhetkeä, mutta nyt kaikki tuntuu aika valjulta tähän serrattuna. ;)  Joten palataan bitteilemään jahka kirjat taas kutsuvat.

D54F7F1FEB8C06DC30DFD7038E0EFB03.png